Gastromapa Lukáše Hejlíka

Prostějov, Kávový Bob (30.12.19) – pražírna a milý espresso bar v Prostějově pracuje svým zrnem spíše konzervativním stylem, takže pokud nefandíte ovocitějším kávám nebo spíše ohleduplnějšímu stupni pražení vůči vůním a chutím kávových zrn, bude tohle v Prostějově váš podnik.

Pán, který za celým podnikem stojí nádherně zrekonstruoval starý prostor, ty dveře a zárubně jsou opravdu krásné, stejně tak stará kamna dodávají čtvercové místnosti hřejivosti (jakkoli nehořela). Kávový Bob měl fungovat jako ranní infuze pro kolemjdoucí při ranní cestě na či z autobusu, zatím to tak tolik nejde.

My jsme sice fanoušci světlejších káv, chutnali jsme v domácí přípravě jedno kafe (máme za to, že to byla Nikaragua a byla hodně tmavá, tedy málocharakterní), na místě nám ale barista udělal V60 z kolumbijské klasiky, Huila a bylo to mnohem foremnější, krásně sladká, i mírně ovocitá, radost. Batch brew infuze tu zatím tolik nefunguje, škoda.

Podnik dobře ví, že nemá cenu tolik cílit na štamgasty prostějovského Canall – coffee boutique vintage, který si vychoval spoustu mlsných kávových jazyků. A my si docela myslíme, že by částečně mohl. Ve výsledku bude ale stejně nejdůležitější nadchnout lidi pro své chutě, tedy pražit a připravovat kávu takovou, jaká jim sama chutná. A tak se budeme těšit, jak to bude pokračovat. Máme radost za to, jak nám v Prostějově přibývá vlajek. Co vy?