Arabica Brasil Cerrado Caramelo Doce

Čerstvě pražená brazilská káva z pražírny Kávový Bob. Zrnková káva Arabica Brasil Cerrado Caramelo Doce potěší všechny, kteří hledají v kávě tóny oříšků a čokolády.

Varianta
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
100 Kč 240 Kč 435 Kč 830 Kč od 100 Kč

Základní informace

Země původu: Brazilská federativní republika
Oblast: Cerrado, Minas Gerais
Nadmořská výška: 985 – 1100 m n. m.
Složení: 100% arabica
Odrůda: Mundo Nuovo, Bourbon
Zpracování: Pulped natural
Stupeň pražení: 4 z 5
Acidita: minimální ovocitost
Chuťové tóny: hořká čokoláda, lískový oříšek, karamel

„Kdo by si nedal dobrou brazilskou kávu.“

Původ kávy Arabica Brazilie Cerrado Caramelo Doce

Brazilská káva je pojem a Brazílie je jednoznačně jedním z největších pěstitelů kávy odrůdy arabika. Jedny z prvních dostupných informací o pěstování kávy v Brazílii pochází již z roku 1727.

Naše káva Brazílie Cerrado Caramelo Doce pochází z jihovýchodu Brazílie, z oblasti Cerrado, konkrétně Minas Gerais. Je to oblast savan a lesů a na kávovníky zde narazíte téměř všude.

Brazilské zpracování pulped natural

Naše brazilská káva se skládá ze dvou odrůd – Mundo Nuovo a Bourbon. Po sklizni byla káva zpracována metodou pulped natural. Tato metoda vznikla přímo v Brazílii asi před dvaceti lety a spočívá v odstranění slupky a části dužiny kávové třešně v mokrém mlýnu. Určitá část dužiny však zůstává na zrnu, kávové zrno s dužinou se pak suší a fermentuje na slunci. Tento způsob zpracování dává kávě unikátní chuťové charakteristiky.

Jak pražím brazilskou arabiku

Tato jedinečná brazilská káva vyžaduje při pražení jemnější zacházení. Protože zraje v nižších nadmořských výškách je její zrno měkčí a práce s ní tak musí být šetrnější.

Díky tomu dávám své brazilské kávě jemnost a chuťovou vyváženost.

Dobrá káva si zaslouží ten nejlepší obal

Aby zůstaly zachovány všechny vlastnosti, které naše čerstvě pražená arabika z Brazílie má, používáme bezpečný třívrstvý sáček s aroma ventilem. Ten je pro balení čerstvě pražené kávy nejvhodnější. Sáček spolehlivě chrání kávu proti vlhkosti, kyslíku a světlu. To je důležité, aby se uchovala její čerstvost a nejvyšší možná kvalita.

„Věděli jste, že čerstvě pražená káva uvolní až 6 litrů plynů na 1kg kávy?“

Proto je důležité, aby byl sáček opatřen právě jednosměrným aroma ventilem, který zajistí bezpečné uvolňování plynů z čerstvě pražené kávy a zabrání tak nafouknutí či prasknutí sáčku.

Vzhledem k opětovně uzavíratelnému ZIPu pomáhá sáček udržet čerstvost. U tohoto sáčku určitě oceníte i odtrhávací zářezy, které umožní snadné utržení a otevření sáčku.

Jak sáček od naší kávy recyklovat

Ekologie je pro nás důležitá od pěstování kávy až po její spotřebování, a proto je sáček vyrobený z plastu bez použití hliníkové fólie a je možné jej recyklovat jako ostatní plasty (7).

Sáček splňuje zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.

Zpět do obchodu