Tento krásný kávovar se v současnosti vyrábí v německém Bayreutheru. Historie tohoto vynálezu je však spjatá Kláštercem nad Ohří, kde...
Blog
Kyselá nebo hořká?
Téma věčného sporu kávomilců. Jednoznačná a univerzální pravda neexistuje. Rozhodující pro výslednou chuť nápoje je stupeň pražení, region původu kávy,...
Jak se z ovoce stane káva?
Kávová třešeň je plodem (peckovice) kávovníku arabského, statného, liberijského popřípadě jiných druhů kávovníku. Třešeň je tvořena slupkou, dužinou, pergamenovým obalem...
Káva a její historie ve vlnách
Setkali jste se někdy s pojmy „Třetí kávová vlna“, Druhá kávová vlna“ nebo „první Kávová vlna“? Tyto pojmy ve stručnosti...
Na co je možné využít odpad z kávy?
Kromě peelingu nebo hnojiva se v poslední době objevují nápady na zpracování odpadů z kávy průmyslovým způsobem. Využití se nabízí...
Gastromapa Lukáše Hejlíka
Prostějov, Kávový Bob (30.12.19) – pražírna a milý espresso bar v Prostějově pracuje svým zrnem spíše konzervativním stylem, takže pokud...